Cara terbaik untuk remaja anda untuk berlatih muzik mereka

Published on: Jan 14 2015

Sepintas lalu:

  • Beritahu remaja anda untuk mengelakkan aluran dengan mengubah masa amalan mereka dan jumlah amalan setiap hari.
  • Menasihati remaja anda untuk tidak pernah mengamalkan untuk lebih daripada 30 minit tanpa rehat.
  • Lima belas minit amalan fokus adalah lebih produktif untuk remaja anda daripada tiga jam amalan biasa-biasa.
  • Jika remaja anda tidak meningkatkan sekeping muzik atau teknik, memberitahu mereka untuk berhenti dan melakukan sesuatu yang lain untuk beberapa ketika dan kembali kepadanya kemudian.
  • Menggalakkan remaja anda untuk meregangkan sebelum bermain untuk mengelakkan kecederaan seperti sakit belakang dan bahu.

kid-play-and-practise-music

1. Buat ruang amalan yang selesa
Memastikan persekitaran amalan remaja anda adalah selesa. Ini termasuk:

  • banyak udara segar beredar
  • cahaya yang mencukupi
  • kerusi yang diselaraskan dengan baik dan muzik berdiri.

2. Vary masa amalan
Menggalakkan remaja anda untuk mengubah masa dan jumlah masa yang mereka mengamalkan setiap hari. Ini menghadkan peluang remaja anda mendapatkan ke dalam lubang dengan amalan mereka atau melihatnya sebagai kerja rumah.

Juga menjelaskan kepada mereka untuk tidak pernah mengamalkan untuk lebih daripada 30 minit tanpa rehat. Seperti seorang atlet elit, minda dan badan remaja anda perlu rehat biasa.

3. Kualiti bukan kuantiti
Lima belas minit amalan fokus adalah lebih produktif untuk remaja anda daripada tiga jam amalan biasa-biasa.

Remaja anda boleh beralih antara tempoh 15 minit amalan muzik dan rehat 15 minit. Ia menyediakan lebih banyak peluang untuk amalan yang bermakna dan memaksimumkan tumpuan mereka.

4. Mempunyai matlamat untuk setiap sesi latihan
Cadangkan kepada remaja anda untuk menyenaraikan apa yang mereka mahu capai sebelum mereka mula mengamalkan. Jika mereka mengamalkan untuk tujuan tertentu, mereka boleh berhenti apabila mereka telah mencapai ia. Ini menghubungkan kepada idea bahawa kualiti bukan kuantiti mendapat keputusan yang lebih baik. Jika remaja anda berlatih untuk peperiksaan, mereka juga boleh memecahkan ia ke bawah dan mengamalkan unsur tertentu dalam setiap sesi, yang membolehkan mereka untuk melihat gambar yang lebih besar dalam ketulan yang lebih kecil.

5. Berhenti jika ia tidak berfungsi
Jika remaja anda tidak meningkatkan sekeping muzik atau teknik, memberitahu mereka untuk berhenti dan melakukan sesuatu yang lain untuk beberapa ketika dan kembali kepadanya kemudian. Ini membantu menghentikan kekecewaan membina.

6. Jangan mengamalkan kesilapan
Ingatkan remaja anda bahawa jika mereka terus mengulangi kesilapan, mereka akan belajar mereka sebaliknya. Jika mereka tidak boleh seolah-olah untuk mengatasi masalah mencadangkan mereka mendekati tutor muzik bekerja melaluinya dengan mereka.

7. Menjadi penyelesai masalah
Menggalakkan remaja anda untuk membangunkan latihan dan ubat untuk menyelesaikan masalah mereka sendiri dalam amalan. Minta mereka untuk bercakap dengan tutor muzik mereka untuk cadangan jika mereka memerlukan bimbingan.

8. Amalkan menggunakan pelbagai pendekatan
Apabila remaja anda menjalankan amalan timbangan mereka, cadangkan kepada mereka untuk berfikir secara kreatif menggunakan irama yang berbeza, dinamik, penyebutan dan kombinasi untuk menghentikannya menjadi rutin dan membosankan. Kerja teknikal masih bermaksud untuk menjadi muzik.

9. Dengar rakaman keping dimainkan
Jika remaja anda mendengar rakaman produk siap, mereka tahu apa yang bertujuan untuk dan apa yang sekeping itu akan berbunyi seperti. Ia juga membantu mereka untuk menentukan sama ada mereka telah mencapai matlamat mereka pada akhir sesi amalan.

10. Stay sihat
Menggalakkan remaja anda untuk meregangkan sebelum bermain untuk mengelakkan kecederaan, seperti kecederaan dan ketegangan yang berulang-ulang dan masalah belakang dan bahu. Juga mencadangkan mereka makan sebelum mengamalkan. Jika mereka lapar, ia akan menang atas amalan setiap masa.

Filed under: Article
Tags: ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

Sorry, the comment form is closed at this time.